Matematik i virkeligheden podcast

Matematik i virkeligheden – NATURLIGVIS – Podtail

Matematik i virkeligheden – NATURLIGVIS – historiefortællinger om videnskab og teknologi – Podcast – Podtail

Lyt til Matematik i virkeligheden af NATURLIGVIS – historiefortællinger om videnskab og teknologi øjeblikkeligt … Podcasts og lydbøger i én og samme app.

Synes du også, at matematik er svært at forstå – og måske ret kedeligt? Det første er vi på redaktionen enige i; vi har alle kæmpet med det der matematik! Men der er matematik bag nærmest alt fra vejr…– Lyt til Matematik i virkeligheden af NATURLIGVIS – historiefortællinger om videnskab og teknologi øjeblikkeligt på din tablet, telefon eller browser – download ikke nødvendigt.

Matematik i virkeligheden NATURLIGVIS – Apple Podcasts

‎NATURLIGVIS – historiefortællinger om videnskab og teknologi: Matematik i virkeligheden on Apple Podcasts

Synes du også, at matematik er svært at forstå – og måske ret kedeligt? Det første er vi på redaktionen enige i; vi har alle kæmpet med det der matematik!

Synes du også, at matematik er svært at forstå – og måske ret kedeligt? Det første er vi på redaktionen enige i; vi har alle kæmpet med det der matematik! Men der er matematik bag nærmest alt fra vejrudsigter, forsøg med at omdanne cellulose til biobenzin, epidemiologi og politik. Så alene af den gr…

Matematik i virkeligheden – En podcast om naturvidenskab

Matematik i virkeligheden – NATURLIGVIS – historiefortællinger om videnskab og teknologi | iHeart

2. mar. 2019 — Men der er matematik bag nærmest alt fra vejrudsigter, forsøg med at … Matematik i virkeligheden … Music, radio and podcasts, all free.

Synes du også, at matematik er svært at forstå – og måske ret kedeligt? Det første er vi på redaktionen enige i; vi har alle kæmpet med det der matematik! Men der er matematik bag nærmest alt fra vejrudsigter, forsøg med at omdanne cellulose til biobenzin, epidemiologi og politik. Så alene af den grund er matematik ikke spor kedeligt!

Men for at gå lidt 'let' til det, bruger vi matematisk modellering som gennemgående emne. Her fortæller Lone Simonsen, hvad man gør, når truslen om en pandemi, som f.eks. SARS, rammer verden? Og hvordan man reducerer børnedødelighed?
Jesper Hansen fortæller bl.a. om lab on a chip; et slags laboratorium på størrelse med en kuglepen. Det bruger man til at tage blodprøver fra dyr; for at tjekke om de er syge. Ret smart! Natasja Nielsen fortæller om enzymkinetik, som hun har brugt til at prøve at forvandle cellulose om til biobenzin.

Du kan også høre om matematikangst, en gymnasielinje på Ordrup Gymnasium hvor man kan læse matematik og musik, Michaelis–Menten ligningen samt om kapillærkraft.

Du kan her læse Vagn Lundsgaard Hansen artikel: Din verden er fyldt med matematik. Og hvis du er blevet interesseret i 12-tone musik, så tjek f.eks. Arnold Schoenbergs Piano Concerto, Op. 42 fra 1942. Det kan du læse om her i den engelsksprogede Wikipedia.

VI HØRER OGSÅ MEGET GERNE FRA DIG, hvis du har idéer, kommentarer eller andet, du gerne vil dele. Skriv på Facebook eller her på mailen: nalle@polykrom.media. Og vi kommer glad og gerne ud på f.eks. din skole, gymnasie osv. for at fortælle om NATURLIGVIS og/eller naturvidenskabelig formidling 🙂

Værter: Cecilie Magnussen & Nalle Kirkvåg. Sounddesign: Frederik Stilling.

Nalle Kirkvåg har interviewet, klippet, lyddesignet osv. på vegne af Polykrom Media 🤓

Matematik i virkeligheden – NATURLIGVIS – iHeart

Matematik i virkeligheden – Allan Baktoft | bibliotek.dk

Sprog. dansk ; Udgiver. Natskyggen ; Udgave. 1. udgave ; Udgivelsesår. 2010 ; Omfang. 304 sider, illustreret, 30 cm.

Om matematikkens formål og anvendelsesmuligheder

Matematik i virkeligheden – Allan Baktoft – Bibliotek.dk

PODCAST: Matematik er overraskende effektiv til at beskrive fysikkens love | Ingeniøren

13. jan. 2022 — Afsnit 4: PODCAST: Hvad er energi? Afsnit 5: PODCAST: Vi er vant til at leve i tre dimensioner, men er der i virkeligheden flere? Afsnit 6 …

AFSNIT 9: Matematiske modeller kan forudsige himmellegemernes bevægelse og udviklingen i store systemer som klima, pandemier og til en vis grad vejret. Derfor har matematiske gennembrud været en forudsætning for moderne naturvidenskab.

Matematik er overraskende effektiv til at beskrive fysikkens love

PODCAST: Vi er vant til at leve i tre dimensioner, men er der i virkeligheden flere? | Ingeniøren

13. jan. 2022 — Men har vores univers i virkeligheden flere ‘sammenfoldede’ dimensioner, … Afsnit 9: PODCAST: Matematik er overraskende effektiv til at …

AFSNIT 5: Højde, bredde og dybde kan vi måle – det er sikkert og vist. Men har vores univers i virkeligheden flere ‘sammenfoldede’ dimensioner, som nogle fysikere mener?

PODCAST: Vi er vant til at leve i tre dimensioner, men er der i …

Materiale | Matematik i virkeligheden. Bind 4 | Varde Bibliotek

Matematik i virkeligheden. Bind 4 · Se alle eksemplarer · Detaljer om materialet · Biblioteket tilbyder også · Info · Om biblioteket · Kontakt · Følg os på.

Matematik i virkeligheden. Bind 4 – Varde Bibliotek |

Som ildsjæl hos Skolen i Virkeligheden tilbyder du dit eget forløb til folkeskolebørn, hvor du deler og formidler noget du brænder for. På den måde hjælper du …

Prøv li’ at Hør – naturvidenskabelig podcast til …

Apple Podcasts : Denmark : Science : Episodes Podcast Charts – Top – Chartable

View 100 top podcast episodes from Apple Podcasts : Denmark : Science : Episodes and view … Afsnit 1: Da virkeligheden blev afskaffet (Gæst: Professo.

View 100 top podcast episodes from Apple Podcasts : Denmark : Science : Episodes and view historical chart positions. Updated daily.

Keywords: matematik i virkeligheden podcast